Obuka za kozmetičara

Obuka za kozmetičara u Edukativnom centru NIKA poseban je vid edukacije u okviru kojeg, uz primjeren i profesionalan pristup, obezbjeđujemo zainteresovanim polaznicima da znanje, tehnike i vještine savladaju  na najpristupačniji način, te budu osposobljeni za samostalno i sigurno obavljanje ovog posla kao i brže i lakše zaposlenje.

Nastava je teorijsko-praktična, i održava se u adekvatno opremljenim prostorijama uz profesionalnog edukatora sa dugogodišnjim iskustvom u praktičnom radu.

Materijal koji je polaznicima potreban za teorijsku i praktičnu nastavu obezbeđuje škola, te je samim tim literatura, material za praktični rad i dobijanje sertifikata uračunato u cijenu.

Zadovoljni polaznici koji će se za dalji vid edukacije, osposobljavanja  ali i po savjete vraćati mjestu iz kojeg su ponijeli neophodno i kvalitetno osnovno znanje su naš cilj. Stoga je, u Edukativnom centru NIKA sve  podređeno željama i potrebama naših polaznika.

TRAJANJE OBUKE ZA KOZMETIČARA:

Obuka traje tri mjeseca sa ukupnim fondom od 96 školskih časova i organizovana je na dva nivoa.

Susreti se realizuju dva puta sedmično u trajanju od tri sata (četiri školska časa).

Termini i satnica susreta se dogovaraju i usklađuju sa  željama i obavezama polaznika.

OBUKA ZA KOZMETIČARA – PROGRAM

Kurs za kozmetičara se odvija u dva dijela:

PRVI NIVO

Trajanje :  2 mjeseca, 16 susreta, 64 časa
1. SUSRET – Izgled salona i lik kozmetičara

Primjerno i ukusno uređen kozmetički salon, njegovana i uredna kozmetičarka su osnovni preduslovi da vam klijent ukaže povjerenje i prepusti vam se. Kreiranje prijatne atmosfere, uz primjenu relaksirajuće muzikoterapije, aromaterapije kao i svjetlosnih efekata učiniće da se vaš klijent maksimalno opusti i vrijeme posvećeno njezi provede u prijatnoj i intimnoj atmosferi potpuno relaksiran.

Stoga je veoma važno da naši polaznici savladaju i određena psiholaška znanja, te nakon obuke znaju prepoznati očekivanja klijenta i kreirati atmosferu za uživanje u budućem tretmanu.

Tokom ovog susreta upoznaćete se i sa osnovnim priborom za rad: priborom za jednokratnu upotrebu i priborom za sterilizaciju.

2. SUSRET – Upoznavanje sa neophodnim preparatima

Kvalitetni preparati su osnov za dobro urađen tretman lica. Upoznaćemo vas sa vodećim svjetskim kozmetičkim kućama koje se isključivo bave proizvodnjom preparata za profesionalnu upotrebu.Upoznaćete svaki preparat posebno, počevši od preparata za čišćenje lica do specijalih seruma.

3. SUSRET – Upoznavanje sa priborom i aparatima za rad

Svaki polaznik će imati  priliku da se upozna i isproba da koristi svaki aparat neophodan za rad u kozmetičkom salonu.Naučićete šta je VAPOZON, za  šta se koristi VISOKA FREKVENCA, LUPA, FRIMATOR, JONTO FOREZA I ostali aparati.

4. SUSRET – Građa i struktura kože

Tokom ovog susreta ćemo se teoriski upoznati sa dijelovima i strukturom kože kao i oboljenjima kože,te kako se odnositi prema koži kao organu koji je od izuzetnog značaja za zdrav život svakog čovjeka.

5. SUSRET – Tipovi kože

Postoji više vrsta i podvrsta tipova kože, a najčešći su:

  • masna koža
  • suha koža
  • kombinovana koža.

Naučićete pokazatelje tipova kože i prema tipu izbor  daljeg  toak tretmana. Teorijski okvir i praktičan rad.

6. SUSRET – Piling

Piling je odstranjivanje izumrlih ćelija sa kože. Može biti: abrazivni, enzimski, hemijski itd. Svaki polaznik će naučiti koju vrstu pilinga

će upotrijebiti za koji tip kože i uvježbati da samostalno aplicira, te biti osposobljen da započne prvu fazu tretmana lica.

7. SUSRET – Masaža lica

Masaža je osnov svakog dobro odrađenog tretmana lica i dekoltea.Svaki polaznik će dobiti šemu pokreta masaže i naučiti preko 50 pokreta koji se primjenjuju u trajanju od 30 minuta.

Tokom cijelog trajanja kursa ova tema se proteže i podrazumijeva praktična uvježbavanja.

8. SUSRET- Čišćenje kože

Ovo je najdelikatniji dio tretmana i tokom obuke mu posvećujemo veliku pažnju. Naučićete kako se koža priprema za ovu etapu tretmana, ozoniranje i upotreba visoke frekvence. Savladaćemo postupak odstranjivanja komedona i gliseva.

9. SUSRET – Maske

Apliciranje maske predstavlja završni dio tretmana lica i dekoltea.U zavisnosti od stanja kože odlučićemo se koju masku da upotrijebimo. Postoji više vrsta maski , a osnovne su: adstrigentne, hranljive, regenerativne, hidratantne, vitaminske….

Naučićete kako izabrati adekvatnu masku za svakog klijenta, ta kako je aplicirati, te optimalno vrijeme za djelovanje maske na koži.

10. SUSRET – Serumi i ampule

Tokom ovog susreta naučićete šta su serumi i ampule i upoznaćete se sa ovim visokokoncentrovanim preparatima koji blagotvorno djeluju na kožu.

Na tržištu se nude mnogi, ali najčešće upotrebljavamo i neophodni su: hyaluron, collagen, anti-acne i vitaminski.

11. SUSRET – Oblikovanje obrva

Tokom ovog susreta manje ćemo se baviti teorijom, a više praktičnim radom. Istina, postoje pravila koja polaznici moraju naučiti, kako uskladiti oblik obrve prema obliku lica , proporcije lica i sl. Ipak, praktična vježba je presudna.

12. SUSRET – Farbanje obrva

Farbanje obrva je metod u kojem koristimo specijalne farbekako bi postigli da postojeće obrve izgledaju gušće i dobiju željenu boju uz prirodan izgleda.Upoznaćete se sa ovom vrstom farbi, nijansama, kako ih prilagoditi klijentu kao i postupkom primjene.

13. SUSRET – Depilacija lica

Depilacija lica podrazumijeva odstranjivanje neželjenih dlačica sa nausnica, brade, vrata i lica (obraza).Ova procedura se vrši sa toplim i hladnim voskom. Savladaćete obe metode. Svaki polaznik će praktično uvježbavati ovu procedure. Bićete upoznati sa mogućim posljedicama ovog postupka, te kako ih riješiti uz provjerene metode.

14. SUSRET – Praktično uvježbavanje i rad na modelima

15. SUSRET – Praktično uvježbavanje i rad na modelima

16. SUSRET – Praktično uvježbavanje i rad na modelima

DRUGI NIVO
Trajanje: 1 mjesec ( 8 susreta)

1. SUSRET – Depilacija toplim i hladnim voskom

Teorijski dio:

  •  Sastav i vrsta dlake
  • Aparati za toplu i hladnu depilaciju
  • Vrste voskova  (zlatni, sedef, hlorofil….)

Praktični dio:

Svaki polaznik će, uz instrukcije edukatora, na jednostavan način obaviti depilaciju nogu, bikini zone, stomaka, podpazuha, ruku.

2.  SUSRET – SPA WELLNES BIO – tretman lica i tijela

Ovaj tretman ujedinjuje masažu lica i dekoltea, leđa, vlasišta glave i stopala.

Radi se sa specijalnim eteričnim uljima i predstavlja relax tretman uza maksimalno opuštanje klijenta.

3.  SUSRET – ANTI – ANE TRETMAN

Pristup ovom tretmanu podrazumijeva veliko teorijsko znanje, te ćemo mu  tako i pristupiti. Ovaj tretman spade u domen dermatologije  i radi se isključivo u saradnji  sa ljekarima jer samo tako daje željene rezultate.

Naučićete kako sda sa sigurnošću možete obaviti I ovaj delikatan tretman.

4. SUSRET – BIOLOŠKI TRETMAN

*LIFTING
*KISEONIK
*CAVIAR
*ŠAMPANJ

Intenzivni bio – tretmani se rade u seriji od 3-6 tretmana. U zavisnosti od stanja kože  preporučujemo klijentu jedan od njih.Svaki od ovih tretmana ima svoj redoslijed i svaki ćemo sa polaznicima zasebno uvježbavati.

5. SUSRET – BIOLOŠKI TRETMAN

Praktično uvježbavanje sa polaznicima.

6. SUSRET – LIMFNA DRENAŽA LICA

Limfna masaža lica ima za ciljpovećanje protoka limfe što pospješuje odvođenje štetnih tvari iz organizma. Ovom metodom rješavamo crvenilo kože , pročišćavamo sebum, ublažavamo podočnjake i djelujemo na kompletno lice vračajući mu svježinu.

Vaši klijenti će biti oduševljeni oovim tretmanom i rado će vam  se vraćati po novo iskustvo.

7. SUSRET –  LIMFNA DRENAŽA LICA

Praktično uvježbavanje sa polaznicima.

8. SUSRET – Praktična vježba, rad na modelima

KOME JE PROGRAM NAMIJENJEN:

Program je namijenjen svim zainteresovanim kandidatima, bez obzira na starosnu dob i prethodno obrazovanje, koji žele da steknu kvalitetno znanje iz ove oblasti  u svrhu samostalnog pokretanja i realizacije poslovne ideje ili usavršavanja postojećih znanja.

CIJENA: 

Na upit

Vaše zadovoljstvo je jedini pokazatelj našeg uspjeha. Dobro došli!