ÖSD Centar

Poznavanje njemačkog jezika ima veliki značaj. Ono otvara potpuno nove dimenzije učenja, pomaže razumijevanju vlastitog jezika i doprinosi cjelokupnom obrazovnom uspjehu i razvoju inteligencije. Osim toga, kulture širom svijeta definišu se kroz svoje jezike. Kako biste u potpunosti iskusili sva bogatstva njemačke kulture i otvorili vrata svijetu (jer njemački je maternji jezik za gotovo 100 miliona Evropljana), potrebno Vam je znanje jezika. Znanjem jezika razvijate svoje samopoštovanje, stičete nove poglede na svijet, razvijate i jačate svoju ličnost, ali i povećavate sebi mogućnost zapošljavanja u stranoj i vlastitoj zemlji, omogućavate stvaranje mreže poslovnih kontakata i na taj način otvarate vrata poslovnim saradnjama i ekonomskom prosperitetu.

U saradnji sa Katoličkim školskim centrom u Bihaću, Edukativno – razvojni centar ,,NIKA“ organizuje polaganje ÖSD ispita i sticanje međunarodno priznatog certifikata koji je ovjeren u ÖSD-centrali u Beču.

osd_logoÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) je certifikat koji je međunarodno priznat u zemljama Evropske unije, te služi kao dokaz o nivou poznavanja njemačkog jezika iza kojeg stoji Republika Austrija. Ovaj certifikat priznaju institucije Austrije, Njemačke i Švicarske, te služi i kao dokaz o poznavanju njemačkog jezika prilikom regulisanja boravišne dozvole članova porodice, regulsanja austrijskog ili njemačkog državljanstva, upisa na studij u Austriji, Njemačkoj ili Švicarskoj ili zaposlenja u zemljama njemačkog govornog područja

 

 

 

Ispit je ravnopravan ispitima Goethe-Instituta, Test DaF, Telc GmbH i Austrijskog integracijskog fonda (Österreichisher Integrationsfond – OEIF). Certifikati se ovjeravaju izravno u ÖSD-centrali u Beču, a programi edukacije odvijaju se kroz nivoe A1, A2, B1, B2.


Kontakt telefon: 051-371-430

Mobilni  telefon: 065 – 485 – 281

Kontakt email: info@edukativnicentarnika.com

Radno vrijeme: ponedjeljak – petak od 9:00h do 17:00h